söndag, juli 27, 2008

Kojan


Mina små killar uppe på loftet som de ska ha som koja- eller verkstad som de säger. Vi håller på och hjälper de att lägga golv. De fick lite gamla trasmattor idag så till slut ska det nog bli mysigt däruppe.

I grön gräset


Har lagt mig under äppelträdet och blickar mot vår fina perenn plantering. Blommor har kommit och gått sedan tidig vår- precis som det ska vara. Vill egentligen börja måla hus etc men för varmt. Har badat 26 ' varmt. Perfekt!

lördag, juli 26, 2008

Kvällsmys


Vilket underbart väder! Nu är det bara en vecka kvar av semestern. Här tänkt tanken att ringa och förlänga en vecka. Vill bara vara i vårt nya hus tillsammans med familjen och det härliga vädret. Men men får mysa efter jobbet istället- har inge val. Detta jagande efter pengar! Är det livet. . . . ?

torsdag, juli 24, 2008

Vilken underbar blomma



Bad i det gröna


Istället för att ställa undan badkaret så får det tjäna som ett mys ute i sommar- till barnens glädje.

Jag vilar


Åh vad härligt med värme! Nu ligger jag och slappar i häng mattan efter en för middag med mycket tvätt. Tvättar till och med mattor. Tänkte att det gäller att passa på nu när värmen är tillbaka. Har inte hunnit tvätta på tre veckor ungefär- blir ju en del med tanke på att vi är många. Det är något visst med att tvätta- en tillfredsställse ! Vika ihop den torkade tvätten. Jag tröttnar aldrig. Det tråkiga är att lägga in tvätten i skåpen. Får aldrig plats med kläderna. Ska rensa och skicka till eriks hjälpen. Ska läsa kvälls tidningen nu i skuggan !

söndag, juli 20, 2008

torsdag, juli 17, 2008

Färdig


Nu är vi så gott som färdiga med flytten. Vad vi är trötta o smått griniga allihopa. Som tur är så är vi inte trötta samtidigt. Måste gå o bära ett badkar.

lördag, juli 12, 2008

äpplen




fredag, juli 11, 2008

Liten canapé och tanke


Hade lust att visa denna lilla godbiten! Har byggt den själv. Den är liten så den passar katten. Det var väldigt roligt- klurigt men jag blev väldigt nöjd faktiskt. Ja nu var jag inte ödmjuk . Är rätt trött på den falska ödmjukheten i samhället. Är man nöjd tycker jag man ska säga det men det får ju inte bli för mycket av sin egna marknadsföring. Alllt handlar om att ge och ta. Ge beröm, få beröm och berömma en själv om man så tycker. Kritik är vi bra på ! Klapp på axeln tycker jag många borde tänka på! Jaha nu kom jag ifrån den lilla canapén ! Ja en liten funderare dök upp !

Rent och fint!


Det här var barnens lek rum. Tänk att vi har bott här i 9 år. Känner ingen vemod under flytten känns bara så skönt att slippa detta stora huset. Ska bli spännande att se vad de nya ägarna hittar på!

torsdag, juli 10, 2008

städdag

Jag och min 11-åriga dotter hjälptes åt att putsa 5 fönster idag och skura golv. Väldigt mysigt-bara hon och jag! Imorgon skall vi gå ner i källaren och dammsuga. Åh toaletten där nere är riktigt äcklig-den tar tid. En sak jag tänkte på idag, om det är någon därute som läser min blogg säg hej så jag vet det. Vill försöka få in en besöksräknare så man vet. Nu är jag väldigt trött! Dagen har bestått av städning, glass på gräsmattan, lite bad......Nu tar jag mig ett glas vin och mina småkillar ligger och småpratar där uppe. Jag sitter i våra sköna solstolar som jag visat innan- fåglarna kvittrar! Hörs imorgon

onsdag, juli 09, 2008

god natt

Ja, det här var en dag med städning. jag har städat hela övervåningen på det gamla huset! Det är väl ca 150 kvm och putsa fönster.Imorgon ska jag städa klart köket. Jag är så trött på den här flytten. Vi har hållit på och flyttat sedan 1:a April! TVÅ veckor kvar! Jippie! Som ni märkt hann jag med en runda i trädgården. Sov gott nu med Er!

tisdag, juli 08, 2008

liten gul blomma




min första gurkplanta




min första tomatplanta




fingerborgsblomma




tistel




klematis




Pippi


Som i en liten ägg kopp i körsbärs trädet fann vi dessa varelser för en två veckor sedan, fast då i ägg form.

Tistel


Tog en promenad i vår nya trädgård. Det är så spännande att upptäcka en trädgård. De som bodde här tidigare var väldigt trädgårds intresserade så det finns mycket att upptäcka.


söndag, juli 06, 2008

Ett av mina verk!


Köpte denna nyrokoko soffa på en loppis. Då var den helt ned sutten, resårerna sköt åt alla håll o kanter,fullt av rått kiss o naturligtvis ett hängande trasigt tyg. Jag ville göra en djuphäftad soffa och tyckte den var så vacker. Ställde den i trädgården och klädde av den helt. Det var en stor utmaning att återställa den i original skick. Gjorde ett nytt resårhus, ny grund stoppning, rygg och därefter detta härliga ylle damast tyg. Jag älskar denna soffan efter många veckor tillsammans. Tyvärr så måste jag skilja mig från denna gamla vännen. Får tyvärr inte plats med den i vårt nya hus. Måste börja tapetsera snart igen det var ett tag sedan. Min nya verkstad är så gott som färdig. Nä nu ska jag ta mig ett glas vin tillsammans med min man i sommar kvällen. Det är ju riktigt kul det här med blogg!

Kaprifol




Loppis

Idag har vi provat på lyckan med att anordna loppis i vårt gamla hus. Nästa helg ska vi försöka igen. Vi har massor med bra grejor så jag hoppas på att det kommer många kunder. Vill bli av med ALLT. Kul var det!

Kvälls dopp


Kvällen innan det nya ovädret kommer- det gäller att passa på! Jag badade inte till familjens förtret. Det måste vara riktigt ljummet då. Kalla mig gärna för bad kruka.