lördag, januari 31, 2009

En del av köket


Så bra med en vattenkran bredvid spisen! Hyllan ovanför fick jag upp snabbt då jag längtat efter att få användning av dessa rostiga konsoler. Hittade en gammal planka i ett av uthusen och vips var hyllan färdig. Här förvarar vi köksmaskiner! En del maskiner är fina men på bänkarna tycker jag de är jobbiga att ha, tar bara onödig plats där!

tisdag, januari 27, 2009

Inredningstil

Ska strax gå och lägga mig. Satt och letade bland inredningsbloggar för att hitta någon som har liknande smak som mig! Hittills har jag bara funnit den vita inredningsstilen. Som jag skrivit förut så inspireras jag av den men byter ut det vita bara till lite varmare färger. Så någon om DU hittar in på min sida- lämna en kommentar vet ja! Att jag inte har fastnat för det här med blogg tidigare- himla kul!

Ha nu en härlig onsdag!

Vi hörs/ Anne-Lee

söndag, januari 25, 2009

Bokhyllan i köket

I köket ville vi ha kok,- och inredningsböcker ! Vi hade dessa gamla sockerlådor som nu får tjäna som bokhylla! Blev fint tycker jag! Jag är inte nöjd med bildkvaliteten . Blev inga bra kort idag. Bättre lycka nästa gång!


En del av köket

Älskar att ställa ut lite stilleben lite här och var i hemmet. Lite roliga och annorlunda blickfång! Här har jag ställt ett gammalt fönster blandat med växter och gamla saker. Naturligtvis gamla flaskor. Utanför bild står en trästege som jag har växter på.


En del av köket




En försmak av sommaren




lördag, januari 24, 2009

Redan lördag!!!!!!

Vad var det som hände ?
Så fort denna veckan gick! Jobba. jobba, jobba-hem-äta-vara med barnen- natta dom-kolla lite tv!
Ungefär så spännande är mina veckor! Jag tror i och för sig att den ter sig ungefär så för många.
Idag har vi haft vår Erikshjälpsrunda. Har besökt fyra st. på två timmar och gjort en massa fynd. En massa kläder till barnen.

Köper ofta kläder spec. till de minsta på second hand. Finner ingen anledning att köpa nya jeans till dem när de mest befinner sig på knä. Hittade mest kläder idag faktiskt,- ingen rolig inredningsdetalj! När vi kom hem efter en tur till mc´donalds så satte jag mig och läste en massa tidningar. Finner glädje att bläddra igenom klick & fredag-kvällstidningarnas fredagsbilagor. Köpte även dagens bilagor(har inte läst dem än)! De handlar om tapeter och fixa den lantliga stilen. Skall bli kul att läsa imorgon. Åh vad helgerna går fort,- så trist!
Ska fixa till min mobil så att jag kan lägga in kort på bloggen igen!
Jaha, jag har inte hört något från någon om en möbeltapetserarskola kan vara intressant!
Nu får ni ha en fortsatt trevlig lördag!
Nu ska jag kika in på tradera en stund!

Vi hörs/Anne-Lee

måndag, januari 19, 2009

Måndag

Måndag över! Skrev precis en massa i detta inlägg men sedan så blev det något fel då jag skulle publicera-suck!

söndag, januari 18, 2009

Kökets lilla mys vrå


Den här lilla vrån blev riktigt bra tycker jag! Soffan hittade jag på soptippen,utan sofflock.
Åkte och hämtade släp!
Den då ljusblå soffan kom hem- jag var så nöjd!
Jag skrapade bort det blå och därunder var det röd färg.
På vissa ställen hade färgen krackelerat. Jag lämnade lite blått,rött och krackelering. Strök på en matt lack. Så fin! Nu återstod ett till problem-sitsen.Tre plank och lite bets-häpp!
Idag en av mina favoritmöbler!
Vi ses/ AnneLee

Röda rummet


Det här är mitt rum hemma där jag trivs & mår bra! Röda rummet! Mitt framför min nyrenässans soffa finns det en vitkalkad öppen spis! I soffan har jag lagt kuddar som t.ex min mor gjort. Resten har jag sytt själv. Jag älskar slottsinredningar! Jag gillar nog de flesta stilepoker men föredrar att inreda från,-barocken,renässansen och rokokon! Fransar och band-mums! Ska inreda en gäststuga i sommar där det gustavianska skall dominera. Blir lite åt det vita trendiga shabby chic stilen! Återkommer med bilder om det längre fram!

Vi hörs/Anne-Lee

Liten Eva-paradiset


En liten fåtölj formgiven av Kerstin Hörlin! Hittade den på en loppis i uruselt skick.
Fick ett litet modernare tyg med skinnklädda knappar!
Den var lite knepig att klä då formplasten i stommen är väldigt sväng men fy skam den som ger sig!
Har lite funderingar på att komma igång med en liten möbeltapetseringsskola!
Vad tycker Ni?
Kan det vara något? Vet inte riktigt hur jag ska utforma den,men det får jag fundera ut! Kommentera nu så att vi kan komma igång med en tapetseringsskola snart! Kom gärna med ideèr!

Vi hörs/ANNE-LEE



kärlekssten


Den här lilla stenen fick jag av min lilla son! Fylld av kärlek till sin mor! Tänk att en sten kan betyda så mycket! För några veckor sedan då vi var ute och promenerade allihopa i det iskalla vinterlandskapet så hittade min lilla kille-7 år- en ny kärlekssten modell större. Även den stenen fick jag!Mmmmm! Vi kom överens om att vi skulle lägga den i en å som vi passerade! Där ligger nu vår gemensamma sten ! Vattnet forsar över den likt vår kärlek forsar fram! Jag blir så lycklig av tanken!

En härlig lördag

Dagen började med att jag körde dottern in till stan för hon skulle åka till Växjö och spela fiol. Specialträning inför duktig äldre fiollärare! Ja, sedan flöt dagen på med vardagliga sysslor tills det blev fint hemma.Slog mig ner med en kaffe och tidningen! Nu ikväll var vi på bio och såg AUSTRALIA med Nicole Kidman. 2.45 tim lång var den! Varför så lång? Det var en helt o.k film. Väldigt amerikansk! 3 getingar av 5 får den! Nu har jag suttit och blivit inspirerad av en massa bloggar och även lyckats få in en besöksräknare! Nä, nu borde jag sova! Min man snarkar för fullt bredvid mig! Undrar om jag låter så? Han säger det men det tror jag inte alls på! God Natt på Er! Kram/Anne-Lee

söndag, januari 11, 2009

Min blogg layout

Har suttit en massa igår och idag och jobbat med bloggen. Så man vet hur allt fungerar . Det tar tid,- en väldans massa tid. Till slut ska väl även jag få flyt med det här. Måste-vill börja ta kort på saker och ting som jag tycker är vackert,fint eller som gör mig glad. Tror det kommer bli mest foton i min blogg då jag tycker det tar för mycket tid att skriva. Idag har jag tillsammans med mina barn städat ut granen-skönt! Iår var granen klädd med guld,- röda kulor + guld glitter. Är inte mycket för shabby chic silver inredningen. Jag gillar mörka träslag,rött,guld,sammet,kristallkronor etc. Bilder kommer! Mörk shabby chic stil! När bilder kommer så vill jag gärna veta vad ni tycker!

lördag, januari 10, 2009

Ny inriktning

Har länge funderat på min blogg och på hur jag ska presentera den för omvärlden ( om nu omvärlden är intresserad av min värld)!?Hur som haver så ska jag min nya blogg presentera min vardag, inspiration och renovering! Då jag är möbeltapetserare så ska jag även komma igång med min verkstad igen- har legat på is en tid då jag har mycket jobb på annat område! Måste lära mig hur man använder blogspot bäst. Tycker det är lite bökigt att lära sig allt . Men till slut ska jag väl få ordning på alla funktioner. Det jobbiga är bara att det tar sådan tid. Allt ska gå fort-otålig! Försöker få igång en besöksräknare-krångligt- behöver hjälp-någon-HJÄLP!

Jag kämpar vidare med bloggen!

Vi hörs! Anne-Lee