söndag, mars 28, 2010

Ny vår vecka....
Den här helgen har jag krattat en del..rensat i trädgården! Vart efter jag samlat ihop löv och skräp slängde jag det på brasan. Vilken känsla efter den här vintern.

Så nu har jag röjt 1/4 av tomtytan.....Ska försöka slänga på lite varje dag hela veckan så kanske ev. brasan kan hålla sig vid liv! Ha gjort så förut!
Idag väckte jag en stor groda då räfsan drog förbi...stackarn han fick hoppa iväg efter ett nytt hus!
Ska dra till stora växtaffären i stan nu under veckan och inhandla lite vårlökar. Blev väldigt inspirerad och sugen då jag bläddrade i AlltiHemmet! Skall göra ett lök arrangemang på min nya gröna tallrik......
Bara fyra arbetsdagar denna veckan...sedan är jag ledig i hela 5 dagar....yammi!!!!

Ha en härlig vårvecka...jag vet att det är många utav Er som har full vinter än......snart om några veckor känner Ni av våren på riktigt. För bara veckor sedan hade jag snö upp till knäna.....det går undan när väl våren bestämt sig...

12 kommentarer:

 1. Här har vi fortfarande snö upp över knäna, men det ska regna hela veckan och då kanske det försvinner en del. Ser så mysigt ut när du eldar ditt löv och skräp. Vad skönt för dej att få hela 5 dagar ledigt vid påsk.
  Önskar dej en skön påskvecka.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med en våreld! Ja, som sagt här är det rätt mycket snö än. Men det känns liksom vår ändå. Lite sol på det här så blir det kanon.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Åh, ja den är min favoritbutik också! Bara älskar deras ljuvliga linnekläder.
  Har också funderat på ett arr med gul lök nu till påsk.
  Ha det gott!
  Hälsn
  Ann

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker tavla.
  Menar du att ni har så lite snö kvar, här ligger det fullt på gräsmattan. Vår utegran står fortfarande fastfrusen i en stor snöhög på altanen. Nu har jag beordrad min man att han skall ta bort den på ett eller annat sätt. Idag har han skottat runt den och frilagt ner till foten, men foten är fastfrusen. Då förslog jag att han skulle såga av den efter foten. Men vad händer med belysning då.... undrar han försiktigt....,alla sladdar som sitter fast här och där..... det ger jag blanka f... i, bort skall den sa jag surt.....vill inte ha kvar den till påsk.Fortsättning följer..... granen står fortfarande kvar.
  Tänk vad skönt för dig att få så många dagar ledigt. Fyra blir det för mig och i påskhelgen kommer mina barnbarn med familj till oss. Väntar så.
  Börjar morgondagen med att åka till frissan och sedan blir det ett eftermiddags-kvällspass på jobbet.
  Ha det bra i veckan och håll brasan brinnande!
  Kram Raina

  SvaraRadera
 5. Hej vännen ! Visst känns det befriande att röja i trädgården , att räfsa upp alla gamla höstlöv , elda och rensa ! Äntligen år våren här ! vad man har längtat ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

  SvaraRadera
 6. hej där!
  när vi börja kratta och elda kallar vi det för att "maja", det är alldeles för tidigt att börja maja hos oss, vi har mycket snö kvar..
  hälsningar Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Så härligt Anne-Lee, att komma igång med vårbruket.. jag har fortfarande drivor kvar med snö... är ute och skottar runt lite och slänger ut snön där det redan töa.. för att skynda på lite... Men någon krattning är det inte tal om. I dag ska jag i alla fall ta min cykel på premiärtur... det har varit så mycket is i vinter så jag har inte vågat cykla... men nu ska han ut och luftas... ska bli så skönt.
  Kram Jeanette har du förlåtit mig för götet kontra skåne?????

  SvaraRadera
 8. Jag vill också kratta, snyft men det dröjer minst 2 månader innan jag troligen kan börja skymta gräsmatten igen. Hysteriskt mycket snö har det kommit igen. Men vad gör det väder ska man ju ha varje dag och det gör ju lite som det vill så ska man hänga upp sig på det får man inte många glada dagar.
  Ha de gott!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 9. Mmmm, det luktar så gott när man eldar ute. Vi brukar inte göra det förrän till valborg! Och så grillar vi korv på glöden. Och dricker vin. Och i år blir det mycket ris från alla förstörda buskar och nedfallna grenar.
  Ha det gott!
  Hulda

  SvaraRadera
 10. Att elda i trädgården, ja det luktar vååår långa väg!

  Hadebra!
  Anmaja

  SvaraRadera
 11. Åh, hela 5 dagar :D Yiiiiippppiiiieeeee :D Jag stannar till måndag må du tro!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee