måndag, november 29, 2010

Back in business...









Hej mina vänner!

Dags att göra ett inlägg kan man tycka! Har inte haft fotolust på sistone inte heller har jag känt för att skriva så då är det bara att ligga lågt!

För att få igång inspirationen igen så åkte jag och barnen upp till Stockholm i helgen. Det var fotomässan i Älvsjö som var målet! Trodde snön skulle komma idag men icke värsta stormen drog igång natten till söndag...det var kämpigt och läskigt att åka hem!
Mässan var hur som helst väldigt givande...vilka fotografer det finns! Roligast var det att se på de fotografer som inte redigerade sina foton! Gick just och funderade över detta att det kan inte vara lätt idag att vara yrkesfotograf då den kunniga hobbyfotografen kan ta liknande foton och sedan redigera! Måste vara irriterande då det ligger mycket kunskap och känsla bakom att ta det ultimata fotot....rätt ljus...rätt allt!

Fastnade för Magnus Forsberg djur/naturfoton...magiska! Här är det annars fullt upp nu...tätnar på! Inte har vi köpt julklappar än....några kanske...men vi ligger efter som vanligt!
Vet att på julafton då är allt i sin ordning! Är en sista minuten människa...det är bara så!

Nu är det visst mat så det är dags att snurra vidare....lovar att jag ska komma med inlägg snart igen!!

Ha det så mysigt och var rädd om Er när Ni är ute och kör,

14 kommentarer:

  1. hei.
    koselig å se deg igjen.
    hyggelig med en tur å inspirasjon.
    ha en flott kveld,
    klem fra sylvia

    SvaraRadera
  2. Men så kul med en sådan mässa..kan tro att det inspirerar..

    Hi hi den där lilla hunden är då för galet trevlig..och tassarna bredvid..oj oj oj..meeeen jag tror jag väljer den där lilla Elliott om jag får..:)

    SvaraRadera
  3. Jag är tillbaks från den mörka djungeln, så du vet. Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  4. Trevligt att hita hit till dig och njuta av fina foton. Och det där med julklappar....det är något speciellt med att handla i december!

    SvaraRadera
  5. å va vackra bilder .
    Hoppas du har dte bra i vintern kram

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset .. ja HERREGUD vilka bilder han har tagit .. det måste vara ett jätte bra Macro objektiv han har woow .. vilka bilder och den på spindeln med alla de vackra färger.. det var verkligen otroliga bilder :)PS roligt att se dig här igen :)

    SvaraRadera
  7. Det stod inget det var först när man klickade på de bilder man ville se som det kom fram .. ett sånt objektiv vill jag har .. det kostade 4500kr såg jag :) Han har en Sony A700 jag har nu en Sony A500 så jag har också bytt upp mig från sony A 300 som jag hade innan :)
    Men det var ju helt otroligt vilka bilder han har tagit :)

    SvaraRadera
  8. Roligt att du är tillbaka igen. Måste varit roligt på fotomässan.
    Kramisar till dej. Birgitta

    SvaraRadera
  9. Roligt att du är tillbaks.
    Vilka fina bilder. Så kul att åka upp till den mässan, för det måste ha varit massor att kika på. Och en massa intressanta kameror man vill ha. Fotograferade en hel del på 1970-80 talet och hade en Canon som jag bara älskade... nu är det iPhone som får ta "ögonblicksminnen".
    må så gott
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  10. Mmm...vilken inspirationsresa! Hörde en konstkritiker som tyckte den nya konsten...konsten att redigera var som ett kontsverk. Fotografen har använd den bild som tagits just med det ögat och sedan förbättrat råkopian med färg och ljus från paletten. Tyckte det var ett ganska befriande sätt att se på saken. En tanke jag fick, är ju att det jag ser i kameran är ju det samma som om jag skulle sett det genom en bättre kamera, där utrustningen är skillnaden på att kunna redigera på sekunden, för visst kan du påverka ljus enbart med kamerans hjälp...utan att vara det minst kunnig på området..bara en tanke :)
    Så, du hörde om norra Dalsland på radion idag. Jo då, det gick bra i morse. Antagligen måste det slutat snöa före midnatt, så det var ok. Värsta ovädret har nog Vänersborg, Trollhättan och Uddevalla haft. Men i kväll är det -12 ute...brrrrr

    SvaraRadera
  11. Hej där!
    Häftiga foton! Verkar varit en härlig tripp ni var på.
    Ha en fin vecka!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  12. Hejsan !

    Känns skönt att det inte är bara jag som inte kan få till något att skriva om.Det ska inte finnas stress runt meningen att skriva, det ska komma när vi känner för det.Som de som pressade mig att jag inte hade foton på bloggen, nu har jag en fotoblogg,en där jag skriver blandat, en om mina bandomsminnen och så har jag en gästbok från igår via olzzon.com
    Det blev nog fel, de ville jag skulle namna den.Gör man det med en gästbok.Jag ville ha in den på bloggsidan men den är separat.
    Vad kul att Du var på mässan, jag for förbi den 24 November.Då var jag till min syster som bor i Lidingö, hon fyllde år.
    Vilken härlig vinter vi fått i hela landet tror jag.Anders braskar-Julen slaskar.Synd i så fall.
    Det får ta den tid det tar tills vi känner för att sätta oss ner och ge de andra lite annat att "sätta tänderna i" eller ögna igenom.

    Så länge så läser jag blogg för blogg tills jag blir yr i bollen.
    Skrev ett barndomsminne idag.Rubriken gröt föll bort, så nu står det rubrik istället.

    migrimlund@gmail.com.

    SvaraRadera
  13. Fina lite sorgesamma foton.
    Kul när du bloggar, fast jag 'läser' ju dej på fejjan också.

    Harebra!
    Anna-Anmaja

    SvaraRadera
  14. Godmorgon!
    En stor Kram till dig vackra Lucia!!!
    Raina

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee