lördag, december 25, 2010

Gästinlägg - dotter Emelie


Ja. Det är ju inte som staden direkt. Där bussen går var tionde minut. Där fiken har öppet till elva på kvällen. Eller där det alltid finns någon eller några att hänga med sent på någon nyöppnad pub.

Men här på landet är det rätt fint ändå. Jag gillar att sitta med tre lager filt och iskalla fingrar till en brusande TV klockan åtta på kvällen och sakta viska fram "sätter du på en kanna te". Eller att fastna med foten i en djup snödriva och inse att de där extra strumporna inte finns tillgängliga i väskan. Eller när man verkligen vill träffa någon och inse att man är strandsatt inne i skogen tre dagar framöver. Och jag får för guds skull inte glömma hur underbart det är när strömmen går tre gånger inom loppet av en kvart. Fina tider.

Nej skämt åsido. Det bästa med landet måste egentligen vara att det är här jag hör hemma. Familjen är här, med alla sina internskämt och tokiga påhitt. Alla djur är här och naturen finns nära till hands. Här finns alla de nyckelord som folk strävar efter. Trygghet. Gemenskap. Kärlek. Det kan vara värt att sitta och huttra under ett berg av filtar och önska att en hade tänkt på att ta med tjocka sockor av finaste garn. Det är värt det. För här på landet, är det bra fint.

8 kommentarer:

 1. Men Emelie! Vilket jättefint inlägg och du mamma Anne-Lee verkar ha en helt underbart söt dotter!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 2. Vilket mysigt inlägg. Vår dotter har också liknande åsikter om livet på landet och hos familjen. Men hon sover gott och åker hem till stan fullastad med infrysta favoriträtter o prylar från våra uthus. Loppis-genen lever vidare. Kram på er
  Elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Mmmm vilket härligt inlägg - fyllt av genuin kärlek!! Jag är säker på att familjen Makrill trivs mer än bra ihop, trots stömavbrott och andra oväntade händelser i Livet på Landet...säger en som säkert vet :)

  SvaraRadera
 4. Hi hi...vilken härligt inställning jag ler med hela kroppen..jo så har vi det i ljusaste Småland när snön ligger meterdjup och kölden håller greppet om oss..ha det fint under filtarna..

  SvaraRadera
 5. Mysigt inlägg. Sånt är livet på landet och det vet du säkert sedan länge, så nästa gång kommer säkert raggsockarna med i packningen.
  Tur att det finns varma filtar att mysa i.
  Jag önskar er alla en trevlig fortsättning på helgen.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 6. God fortsättning !

  Hoppas att allt är okej med Mamma Anne-Lee och allt runt omkring !?

  SvaraRadera
 7. Vill önska dig ett riktigt gott nytt år 2011!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee