tisdag, juli 07, 2009

Omklädsel-dag 2
Ja en slappar tisdag snart tillända....mycket moln,en regnskur + lite sol.....hann med och bada med småkillarna-ljummet....

Lite mer action blev det till sen eftermiddag....en väninna skall under två veckors tid gå en möbeltapetserarkurs-heltid...mysigt.
Hon skall lära sig där att stoppa om en fåtölj,- gammal teknik med kroll & tagel...med andra ord bygga upp en ny sits + att klä rygg och sits..
Vad hon skall ha gjort innan kursen är att i detta fallet göra om resårhuset....
Hela resårhuset är borttaget....så här kommmer jag in ...

I fem timmar så har vi satt ny sadelgjord, sytt fast resårerna...med en viss teknik spänt resårerna till rätt höjd.
Detta skall hon nu göra hemma med två rader till...på fredag kommer hon hit igen...då ska hon lära sig knyta i sidled...
Nu håller vi tummarna....det är väldigt svårt utan handledning....men hon är en envis en så jag tror att hon står med en färdigknuten i djupled på fredag...
Var typ två år sedan jag knöt ett resårhus...puh.....kunskaperna fanns kvar...skönt att veta.

Det var en givande kväll.... Det var tänkt att jag skulle ha kommit längre med min fåtölj....men en del av den gamla klädseln åkte av....

Hinner inte att kika in hos Er i afton......tittar in imorgon....

7 kommentarer:

 1. Mmm det är en konst det där..min pappa var tapetserare i sin ungdom..han är en fena på sådant..syr med krokiga nålar gör han med..jag minns att jag var så imponerad av det när jag var liten och stod där med näsan intill..du vet i lagom höjd för att se allt..nyfiken som man är i åtta års åldern..ha ha..ja men du lycka till med ditt hus..

  SvaraRadera
 2. Ett svårt och läckert hantverk. ha det bäst. kram jeanette

  SvaraRadera
 3. Åhh Anne-Lee vad du är duktig, det verkar jätte svårt. Tur att din vännina har dig.
  Har knappt hunnit vara inne och tittat på bloggarna de sista dagarna. Många saker som skall göras, vänner som vill att man träffas, följa med mannen på olika aktiviteter. Nästa vecka skall vi hälsa på vår son i Motala och hans familj. Det skall bli underbart att få träffa de små barnbarnen. Idag skall jag åka på auktion.Hoppas jag hittar något fint men ofta blir det väldigt dyrt på sommarauktionerna.

  Hoppas du har det bra !
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad duktig du är, men det verkar svårt, men är väl kanske inte det om man kan. Kanske man skulle gå en kurs framöver, kan vara något att tänka på. Det finns ju så mycket snygga gamla möbler som man kan köpa på auktioner.
  Ha de gott
  Kramiz Britt

  SvaraRadera
 5. Ja, man kan ha olika förestänningar på hur folk ser ut, tänk bara när man hör en röst och då kan de komma en bild på hur personen ser ut, ibland stämmer det och ibland blir det helt tokigt.
  Detta var min hårfärg, har haft den ca 1 år, har tidigare varit brunhårig, svart haft 4 olika färgnyanser, så sambon har haft olika skepnader i sitt hus hihihi. Orkar inte färgar längre, håret har fått bättre kvalite nu efter jag slutat.
  Ha en skön kväll.
  Kramiz

  SvaraRadera
 6. va mysigt med en gård å hus=)har man nog massor att pyssla med =)ha en fin kväll=)

  SvaraRadera
 7. men guuu va du är duktig det måste vara jättesvårt

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee