söndag, november 08, 2009

I mitt tidigare liv.........svassade jag runt i mina krinolinklänningar.
Betjänter stod längs med gångarna där jag for fram.....böjde varsamt på sitt huvud. Utmed korridorerna hängde ljusen liksom ut från väggen...så där lite skumt som det bara blir i ljusets sken.
Ett överflöd av vackra tyger i de höga fönstren och tunga drapperade drapperier i dörrarnas öppningar. Stora vackra snoddar men en läcker tofs höll de åt sidan.
Så här såg mitt sovrum ut....där låg jag i min nattsärk och planerade över kommande tillställningar. Vet Ni ,känner så starkt för denna tidsera.
Miljön,slottet,kläderna,möblerna,middagarna,tillställningarna,balerna allt var så vackert.
Vi gillar att se film här...härliga kostymfilmer drömmer jag mig gärna bort för en stund med! Drömmer om forna dagar!

16 kommentarer:

 1. Jag gillar också den tids perioden ...till en vis del .. jag gillar inte att de högg huvudet av folk för minsta lilla sak och sådana saker ..men stilen gillar jag väldigt mycket :)
  kram

  SvaraRadera
 2. mm den tidsperioden var nog bra att leva i om man levde bra å ej va fattig,
  Må så gott å va härligt det sovrummet ser ut,
  kram

  SvaraRadera
 3. Hej! Det låter spännande!!! Nästan lika spännande som idol i fredags, vad tyckte du om att Rabi fick åka hem och att Mariette hängde löst? Ha en fortsatt skön kväll! Helena

  SvaraRadera
 4. Hej! För en dag skulle det varit roligt att fått leva i de vackra salongerna med alla fina klänningar och allt vackert runt omkring. Nu går det tyvärr inte, synd. Men jag hade nog levt i någon dragig torpstuga långt bort från glamour. Nej, jag har det nog bra som det är.
  Önskar dej en skön vecka och dröm vackra drömmar.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 5. Herlig,fikk nydelige bilder i hodet.ja en skjønn periode,kunne godt ha levd da.
  noen fine film tips i den sjanger?
  GOD NATT vennen.klem fra sylvia

  SvaraRadera
 6. Hihihi! Vi kanske är från samma tid du o jag! Jag älskar också dessa härliga miljöer. Fast om jag vore kvinna på den tiden så skulle de fått finna sig i när jag slängde mig upp på en häst och red iväg i en helsikes fart eller när jag var mycket bättre på att fäktas än männen! :)

  ha de!

  SvaraRadera
 7. Ja det är häligt att drömma sig bort ibland. Måste har varit jobbigt att gå i den där stora klänningarna:). Tack för din gulliga kommentar inne hos mig. Du vet jag har tur som har så fina vänner runt omkring mig, mycket lyckligt lottad är jag. Gav dessa två en stor och vacker träsoffa som inte rymdes i mitt lilla hus på Berget(har bott på landet tidigare). Så nu hade jag turen att få en symaskin av dem som de inte längre ville har kvar.
  Ha en bra dag!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 8. Hej där grevinnan,
  Ha ha, jag gillar också den här tidsandan... men jag tror att om jag levt på den här tiden... så hade jag antingen varit prästfru eller glädjeflicka..... Paradoxala yrkesval kan tyckas... Men va fan.... Jag brukade kallas av min gamle sångarvän... Jeanette är "Rekoderligt fruntimmer..." men så finns det något i mig som dras till korsetter och fjädrar.... Tror du jag ska söka för det här... fniss... hoppas du hade en god natts sömn i sängen kram Jeanette

  SvaraRadera
 9. Kul tanke ! Men skulle man gå tillbaka till den tidsålder , hade man kanske bara blivit tjänstehjon , och den tanken är inte lika tilltalande ! Haha kedjan i mitt kök , är precis som du sa , ett minne blott från en kul kväll med lite för mkt rött i glasen . Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig dröm! Ja, nog kunde man tänka sig en tidsresa, bara man fick höra till de besuttna. Som kunde skrida fram i frasiga klänningar och ge order om champagne och godsaker. Fast snäll skulle jag vara. Ja, jag gillar också kostymfilmer från förritiden, inte science fiction i rymden och sånt, det avskyr jag.
  Hulda

  SvaraRadera
 11. Tid och tid - för det första har du ju sommartid fortfarnde. Det hade jag också till för ett par dar sen, då jag kom på att ändra en tvåa till en etta - eller var det tvärtom - i koden du klistrat in när klockan sattes in i bloggen. *L*

  Ett vackert sovrum, kolla bara taket! Jag tror inte att jag själv levde så, men just nu nöjer jag mig med en liten draperitofs på handdaget till salongen. *L*

  Hadebra!
  Anmaja

  SvaraRadera
 12. *handtaget till salongen skulle det förstås vara och inget annat.
  Anmaja

  SvaraRadera
 13. Det blev snyggt utan urram - häftigt, som om klockan flyter omkring.

  Anmaja

  'urram' = klockram då ;-)

  SvaraRadera
 14. Det var nog en häftig tid..lite kallt kanske...
  men jag har hört att det hade vilda fester...:)

  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 15. Jaså du? Det gjorde du. Jag kanske var den som tömde din potta.;)
  Hur är det med dig annars då? Har du svassat något idag?

  Kramis Lisa

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee