måndag, november 09, 2009

Tillbaka till framtiden....
......är jag ...från drömmarnas värld!

Idag fick jag upp den här märkliga saken...hängde upp den i hallen/trapphuset...rostig och dan...så långt så väl. Kan inte bestämma mig vad jag tycker om resultatet...den får hänga där och dingla ett tag till! Ibland måste saker och ting få sin chans...den här saken har potential.

En annan sak som har potential är den gamla bibeln jag köpte i lördags.
Är inte mycket för religösa ting i hemmet........
Men den här dunderklumpen till Bibel från 1834 har en sådan själ...den liksom andas. Längst bak står det när föräldrarna föddes/dog + alla deras barns födelse & död. Stog länge och väl och tittade på den vackra skriften...det hela nedprintat med bläck.

Då blir jag nästan religös....känner sådan värme och kärlek när jag finner en sådan dyrgrip. Tänk där har en kärleksfull mor/far stått och printat ner sitt barns dags ankomst....känner glädjen slå emot mig...blir ledsen då jag läser att något hänt deras barn......Ingen av dem finns runt oss längre...deras Bibel blir mitt ansvar.


Appropå religion så kan jag ej sätta ett namn på min tro...men visst tror jag på något....tror och har massor av underliga och konstiga tankar om mycket.

14 kommentarer:

 1. Vad fint med en gammal familjebibel!
  Här fläskas det på med allehanda religiösa symboler från alla religioner man kan tänka sig nästan. Men som sagt... jag garderar mig. Känns dock viktigt med några kors. Det har ju funkat hyfsat för italienarna i släkten före mig så då ska det väl kanske funka för mig också. Madonnan... det är nog jag;)

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 2. Är inte heller kollektivt troende, men besöker gärna kyrkor...oavsett vilken...har min egen tro....

  Var rädd om bibeln..och lampan..

  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Gamla biblar brukar vara så fina och som du säjer så skrevs födslar och dödslar in i dem. Det kan vara väldigt intressant att läsa och se och försöka förstå vad som hänt. Så var rädd om den och ge den en hedersplats.
  Här har inte hänt så mycket idag. Har inte känt mej bra, ont i ryggen, trött och frusen.
  Önskar dej en skön tisdag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det såg bra ut med en hängandes där ..jätte mysigt :)
  Jag läste en bok när jag var barn som var en bibel kan man säga ..det blev en fin berättelse och jag tyckte väldigt mycket om den biken :)
  En gammal bibel är nog väldigt annorlunda än de som finns nu .så det måste vara jätte roligt att kunde ha skaffat en sån :)
  sov så gott
  kram :)

  SvaraRadera
 5. Ah så bra du beskriver det där med tro... Någon sa "att det är inte de som söker sanningen som är farliga utan de som tror sig funnit sanningen...." Gillar kyrkorumet men inte, de som bestämmer över det... gillar att komma in i kyrka och känna att hit har folk sökt sig i sorg och glädje... i bland i 800- 900 år eller mer... Det är en sådan folkskatt.
  Sedan vet jag att de kanske inte alltid gick dit av egen vilja... men som rum betraktat... älskar jag kyrkor... Men jag tror också på att jorden är rund... dvs.. är folk idioter och elaka så kommer de förr eller senare bita sig själva i röven.... En del kallar det karma..... Härlig bibel du verkar ha hittat... Du kanske ska fylla på med din familj.... Kram Jeanette

  SvaraRadera
 6. Hej
  Din härligt rostiga ljushållare är helt klart en hit! Den måste du bara ha kvar och jag skymtar tapeten där bakom.....så snygg den är! Har haft en liknande när jag bodde ute på landet i en liten bagarstuga:). Du får förvalta bibeln väl, den har en historia att berätta. Ja du religion är ett stort begrepp, jag tror mer på livet, döden och andlighet. Men vad är det då??? olika för alla och så ska det vara tycker jag.
  Ha en skön dag!
  Kram
  /Sara

  SvaraRadera
 7. syntes nå den lampa som dinglet der er riktig så fin.
  skjønt med en gammel bibel da,jeg elsker gamle bibler,salmebøker osv,syntes de gir en herlig rolig atmosfære på en måte,ikke lett å forklare.hihi..
  ønsker deg en herlig dag vennen.
  klem fra sylvia

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ja de gamla biblarna värmer hjärtat!!!! Tänk om de kunde tala, var de varit, vem som läst.... :)
  Kram o ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Jag är som du, men tycker aabsolut att det är något speciellt med gamla biblar:)
  kram Lallis

  SvaraRadera
 10. Stora gamla biblar är både vackra och intressanta. Och tro tycker jag är viktig, men det måste vara ens egen, inget som någon annan dikterar för en.

  Förresten, såg du att jag mailade dig ang. dog-tags?

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Jag har haft en underbar helg har njutit så att få ha mina son och hans familj hos oss. Det minsta barnbarnet, som nu är sju månader, börjar bli så rolig.
  Det där med tro och kyrkan har jag mycket att säga om men kanske inte här på bloggen. För mig skall människor som arbetar i kyrkan vara kärleksfulla, visa omtanke och respekt för andra människor,men tyvärr var det inte så. Det var makt, pengar och ett föråldrat tänkesätt som styrde dem som var med i vår församlings kyrka.
  Det slutade med att jag blev så besviken så jag gick ur svenska kyrkan. Detta ämne skulle vi kunna prata mycket om Anne-Lee men jag hoppas vi kan ses någon gång och kan ventilera våra tankar,det skulle vara riktigt trevligt.
  Ha det bra jag skall snart gå till mitt jobb för ett eftermiddags och kvälls pass.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 12. Jag är inte heller för en massa religiösa prylar hemma , jag är en av få som inte gillar alla dessa madonnor , som annars hör lite till stilen som jag tycker om . Men hitta en familjebibel , vilken känsla , och vilket arv du har fått att förvalta ! Som man bara måste behandla med respekt , många tankar som väcks , vem var dom här människorna ? Hur såg dom ut , vilka personligheter ? Hur levde dom och under vilka omständigheter ? Finns det någre efterlevande kvar i livet ? Hur hamnade biblen hos dig , var hittade den till dig ? Kramar Susanne / den gamla skolan

  SvaraRadera
 13. Hej Anne-Lee,
  jadu religion vad är det??? jag ber varje kväll och har gjort det sen jag var barn när min mormor gjorde det för mig. Det känns som en trygghet,förknippat till både barndomen och det religiösa och vad tror jag på??? inte en aning men som du säger en massa tankar och funderingar.
  Lampan är jättefin och bibeln en riktig skatt
  Ha d gott
  Kram Sari

  SvaraRadera
 14. Så fint.
  Ha en bra kväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee