torsdag, maj 21, 2009

Nu är hon här....
....vår nya familjemedlem,- Akita. Hon är en herdehund. Hon är egentligen en vit schäfer men det får hon tydligen inte kallas,-ej accepterat. Kroppsligen så är herdehunden bättre då kroppen är rak,-starkare och tåligare. Schäferns "byggnad" är från huvudet sluttande ner mot bak.


Det går mot förväntan riktigt bra. Till frukost och lunch låg hon på sin filt vid sidan av bordet( vi vill inte ha henne runt bordet),- bådar gott då hon kom hit igår.
Rumsren är hon med, så det var skönt att vi slapp det jobbet. Hon är 5 månader gammal.
Katterna bryr hon sig inte om,-det är mest katterna som har huvudbry,-mest Morris!
Det är mycket som Akita ska lära sig bl.a att sitta kvar vid dörren då hon ska in så att vi kan torka av tassarna. Vi ska kunna ha altandörren öppen utan att hon springer ut och in-fy skam den som ger sig!
Det bland mycket annat så ska vi se att vi kommer att trivas riktigt bra ihop. Barnen tycker hon är en fantastisk kompis!

Akita och jag tog en promenad och plockade lite blommor,-följer en som en skugga!

Så nu vet vi var vi pysslar med,- vi hade ju inget att göra!!! Haaahaa!!

11 kommentarer:

 1. Vilken fin hund ni har skaffat, samt fint namn. Ja, nu har ni jobb med att lära henne som du säger att lyda, men det måste vara kul för barna att få en hund. Tråkigt nog är jag allergisk mot pälsdjur, annars hade man nog skaffat sig ett djur. Här är det blåsigt men solen är framme emellanåt. Ha de gott.
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Vilken fin hund du har skaffat.Fint namn oxå.Nu börjar det roliga att få dom lyda.Men det är skojigt.Ha det gott vännen.ha en mysig dag kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

  SvaraRadera
 3. Men åhhh...hallå..jag vill oxå ha..men så go..så söt..passar in i ditt fina hem..estetiskt rätt kan man säga..med en vit hund..:)men så roligt..kan tro att ni fått in en liten baby i huset nu då..

  SvaraRadera
 4. Vad fin hon är din nya familjemedlem! Hon verkar ju redan vara väluppfostrad så det blir nog lät att få henne att lära sig andra saker också! Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Grattis till den underbart vackra hunden och namnet var annorlunda. Nu förstår jag vad du kommer att pyssla med framöver.
  Ha det så gott med Akita.
  Många Kramar

  SvaraRadera
 6. Va kul att du hittade en väderpresentatör som var ok! Kul!
  Spännande med Akita - lycka till!
  Carin

  SvaraRadera
 7. Vad gulligt!

  Hälsa fine vovve!

  SvaraRadera
 8. verkar va strul hos dej sidan försvinner,hmmm hoppas detta kommer fram å va vacker hunden är,
  kram

  SvaraRadera
 9. Men åh så fin hon är:)
  Ha en skön helg
  Kram Lallis

  SvaraRadera
 10. Vilken gullig vovve ni har skaffat! Vit till på köpet;-). Det är jätteroligt med hund. Mycket besvär? Nja inte vill jag kalla det besvär. Trevlig samvaro.
  Ha en bra kväll
  Kram/Åsa

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee