onsdag, november 11, 2009







Var ute och gick med Akita idag ( ja det gör vi ju varje dag...inget nytt alltså).....tog bilen och drog iväg!
Se vid den stora sjön stod det här trädet och bara lös...full av rönnbär.
Naken....men det vackraste kvar...de gyllene bären. Den ven gott runt huvudet...puh vad kallt det var.

Akita tyckte det var spännande att utforska nya trakter. För mig inget nytt men skönt att vara nere vid en lite större sjö. Kan sakna vattnet/havet......när jag var riktigt liten hade vi vår "sommarstuga" på havet.....jag var riktigt liten...men minns fragment....minns det som ljuvliga somrar.

Här hemma har det upprättats ett veckoschema.....allt för att få saker och ting gjorda.
Lätt att det skjuts på framtiden.
Ikväll har vi datafri kväll....rätt befriande....
Imorgon torsdag skall vi alla städa huset....gillar jag.

Ja så skall det rulla på....

Tror vi sa att vi har söndagsmöte vid middagen....där ser vi hur kommande vecka ser ut...struktur!!!

Ha en go kväll,

18 kommentarer:

  1. Wow, vilken bild du lyckats ta på rönnbären!!!
    Ja, visst är det skönt i skogen! Jag är inte så ofta där, men i söndags kom jag ut en sväng för att plocka lingonris. Och det kändes SÅÅ skönt!!

    Vad fint du skriver om bibeln som du fyndade.
    Tänk om man skulle kunna åka tillbaka i tiden och få uppleva den tiden som bibeln är ifrån! Vad spännande det skulle vara!
    Ha det så bra!
    Kram Sari

    SvaraRadera
  2. Mmmm..låter som bomull i en, som CatfriendsMaggan uttryckte det....en Logistiksnörds öra! Här är det stadigt söndagsmöte, då väggkalendern, min & makens kalender ska synkas med schema för skjutsar till och från träningar och så Middagens middagar...sen är det inte alltid det klaffar tidsmässigt ändå, men man undviker åtminstone dom värsta brannkårsutryckningarna! Så skönt att komma ut i skogen med voffsingen. Jag känner att jag kommer ut alldeles på tok för lite nu den här tiden...blir bara på helgerna. Men idag lunchade jag med Mor & Far...det kändes som vardagslyx! nu ska jag kila vidare till Musikskolan..

    SvaraRadera
  3. Hej! Vilken vacker vy du har med idag. Här är alla rönnbär försvunna. Tror fåglarna käkat upp dem. Det är alltid när barnen växer upp som man har minst tid och då är det så mycket som ska händag. Tiden räcker inte till och man blir helt slutkörd.
    Här har vi förklarat krig idag. Mot vargen! Han har varit elak mot vår stövartik. Hon har fått några rejäla bett och hade tur som kom undan med livet i behåll. Men tänk om hon har bitit vargen, då ligger vi illa till. För det ska gullas med de stora grå otäckingarna. Får kanske uppsöka veterinär i morron.
    Önskar dej en mysig onsdagskväll.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  4. nydelige bilder,koselig dere har hatt det,skjønn den hunden deres,ja en lengter til havet/sjøen,vi er jo så heldig å bo rett i sjøkanten,deilig bare det ikke kommer høyvann.da er jeg skeptisk.
    ha en nydelig datafri kveld,klem fra sylvia

    SvaraRadera
  5. Det var fina bilder :)
    och va bra att ni kan göra ett vecko schema .. nu gäller det bara att man skall hålla det också :) det är det som brukar bli ett problem efter ett tag :)
    kram

    SvaraRadera
  6. Fina inlägg och vackra bilder! Veckoschema låter bra, alla ska hjälpa till i en familj. De är viktigt och visar att man respekterar och värnar om varandra. Det är inte bara en som ska dra lasset. Bra att ni gör så!!!!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  7. guuu va bra bilder
    å vilken ide' med en datorfri kväll,
    må gott

    SvaraRadera
  8. Halloj halloj!
    Läser det du skriver om skogen. Ja vet du..jag och skogen är, ja vad ska man säga. I skogen kan jag vara mig själv. Ibland har jag med en kamera. Och tar bilder. På det som kanske inte andra ser. Men i alla fall, utan skog fanns nog inte hela jag.

    Ha en mycket fin kväll tillsammans!

    SvaraRadera
  9. Hej! Vi ligger nog inte illa till, men det vet du väl att myndigheterna värnar om vargen. Det har varit mycket vargangrepp häromkring i år. Flera jakthundar har fått sätta livet till och grannen har mist bortåt 30 får. Så du förstår nog min åsikt.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  10. ha ha ha...Veckans middagar menade jag...herregud, jag skriver lika fort som jag pratar i bland...Du, jag håller med dig, men jag vet att det är många anonyma som läser, men som kommer från orten - så jag vill hålla en hyfsat neutral linje trots allt. jag känner det tydligt, när jag går på någon på "stan" och får kommentarer om något jag skrivit i bloggen....då känner jag att jag inte vill blotta mig allt för mycket, förstår du vad jag menar...såklart du gör. Men lite retusch förgyller :)

    SvaraRadera
  11. Hej Vännen
    visst får man vara lite låg ibland, tror att det kan vara riktigt bra... då stannar man upp och bara ÄR och det gör man inte ofta nu för tiden.
    Gillar hur du skrivit inläggen, magiskt och djupt och otroligt vackra bilder.

    Akita är ju en modellhund oj så vacker.
    Låter bra m veckoschema skulle verkligen behövas här med.
    Stor Kram Sari

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Jo dom mår lite bättre, ska prova gå till skolan imorgon.. Vad fina bilder du lagt in!
    Vi brukar ha familjemöte då och då, vi tar upp aktuella händelser, regler och förslag. Alla får ordet och vi har en domare och sekreterare (alltid ngt av barnen) som antecknar besluten. Barnen älskar dessa möten..vi tänder ljus, tar fram god fika och pratar länge länge. Vi gillar oxå struktur, kan bero på att det fungerar bättre då :)

    Ha en skön kväll.
    Kram Git

    SvaraRadera
  13. Halloj!

    Ja Rönnbären är vackra ....Rolig läsning
    Har oxå vart i skogen en del på sistone och det är avkopplande:)

    Kram Carina

    SvaraRadera
  14. Hej goa Anne-lee,
    Både rönnbär och Akita vackra som en dag... Hur är det med dig???? Struktur och logestikfrågor brukar komma upp när det är kaos innombords... Då ska allt vara perfekt utombords... so to speak.... Skönt när man är två och att man kan lyssna... Låt gänget sköta om Dig i helgen och ta en kreativitetsstund tapetserarverkstaden... Kram Jeanette

    SvaraRadera
  15. Hej! Wow vilken bild på rönnbären....kvisten ser så naken ut utan blad men bären lyser så vackert röda. Jättefin bild på Akita han är vit som snön...kommer du att hitta honom i snön????
    Ha en mysig dag
    Kramiz Britt

    SvaraRadera
  16. Härlig bild!! Verkligen naket när bären hänger kvar!! Visst är det bra att äga hund! Då kommer man ut på otaliga promenader som man nog inte skulle ha gjort annars!! Hösten kan vara en bra period att samla energi och tankar och då är en promenad i det gröna..grå, kanske nu, perfekt!!
    Gott slut på veckan!!
    Kram//Ulrica

    SvaraRadera
  17. Vilken perfekt bild! Urtjusig! Och vilken charmig vovve med! :o)

    Dina bilder ser så höstigt fina ut. Här är det full vinter. Vi har 25-30 cm snö. Och till helgen ska det visst komma massor mer! Inte konstigt att jag har julstämning i kroppen.

    Ha det gott!

    Kram

    Monika

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att du lämnar ett "fotspår" efter dig!
Kikar in till dig sen!
Kram Anne-Lee